Brandnetel- zoethoutthee

 5.00 7.50

Verpakt per 50 of 125 gram

• Gratis verzending bij bestellingen vanaf €25,- (Nederland)

• Bestellingen worden binnen 1 à 2 werkdagen verzonden

Packed per 50 or 125 grams

• Free delivery on orders over €25,- (Netherlands only)

Categorie:

Beschrijving

BRANDNETEL ZOETHOUTTHEE
Brandnetel is bacteriedodend, en daarom heel geschikt bij infectieziekten. De bladeren zijn ook geschikt bij diarree of andere spijsverteringsstoornissen en de thee is naast bloedzuiverend en ontgiftend ook bloedstelpend en licht urineafdrijvend. Brandnetelthee is heel rijk aan vitaminen en mineralen en is een goed tonicum, ook bij kanker. Daarnaast is het heel geschikt bij vermoeidheid en lusteloosheid en bij bloedarmoede omdat het ijzer bevat. Geschikt tegen hooikoorts en bij allergische reacties op voedingsmiddelen. Ook is het een algehele reiniger. Het helpt ook nog eens tegen een te hoge bloeddruk en bij diabetes. Het bevat histamine, versnelt de spijsvertering, helpt dus bij het afvallen en verzacht netelroos, reumatiek, jicht, gewrichtsontstekingen en oedeem. Het verbetert de doorbloeding. Naast ijzer bevat brandnetel ook calcium en silicium en de thee is ook geschikt bij broze nagels en osteoporose.

Samenstelling:
Brandnetel
Zoethout

Gebruik:

Bij kortademigheid: kook de wortels of de bladeren en doe er honing of suiker (of Stevia) bij en drink er verdeeld over de dag wat van. Je kunt hier ook mee gorgelen bij zwellingen in de mond of keel.
Urineafdrijvend en lactogeen aftreksel: 5 gram gedroogd blad laten trekken per kopje kokend water, en verdeeld over de dag drinken. Het verdrijft ook stenen en gruis, en is menstruatieopwekkend.
Brandnetelzalf bij reuma: vaseline au bain Marie laten smelten en er jonge brandnetel topjes in doen, 24 uur laten staan, zeven en in een pot doen.

• Deze thee 7-10 minuten laten trekken, niet langer, want dan wordt hij bitter.

Tip:
Gooi nooit brandnetelthee weg, het is een uitstekend natuurlijk middel tegen luizen op planten.

Waarschuwing:
Zoethout niet gebruiken als u last heeft van hoge bloeddruk!
Wij wijzen u erop dat u ten allen tijde ZELF verantwoordelijk blijft voor de juiste zorg van uw lichaam (en geest). Gebruik de thee volgens deze gebruiksaanwijzing; ook kruiden kennen een bepaalde uitwerking en daarom moet er zorgvuldig mee omgegaan worden. Deze kruidenthee is geen vervanging van medicijnen. Blijven uw klachten van welke aard dan ook aanhouden ga dan (weer) naar uw huisarts en laat u onderzoeken.

Vuistregel:
Een theelepel voor een kopje
Een eetlepel voor een pot

• Wij raden u aan om theefilters te gebruiken zoals de papieren theezakjes van T-sac: deze garandeert een heldere thee waardoor optimaal drinkgenot (deze theefilters zijn in onze webwinkel verkrijgbaar).

• Kruiden droog, koel, donker en afgesloten bewaren.