Driekleurig Viooltje

 4.00

Verpakt per 50 gram

• Gratis verzending bij bestellingen vanaf €25,- (Nederland)

• Bestellingen worden binnen 1 à 2 werkdagen verzonden

Packed per 50 grams

• Free delivery on orders over €25,- (Netherlands only)

Categorie:

Beschrijving

DRIEKLEURIG VIOOLTJE

Het viooltje is goed te gebruiken bij huidaandoeningen zoals dauwworm, eczeem of huiduitslag.
Aandoeningen aan de luchtwegen kunnen ook worden behandeld met het driekleurig viooltje. De plant bevat saponine, een stof die het slijm doet oplossen. Verder wordt de bloem gebruikt bij reuma, jicht, verstopping, blaas- en nieraandoeningen, bedwateren en incontinentie. Heeft een bloedzuiverende en ontstekings-remmende werking, zit vol salicylzuur en is daarom zeer geschikt om te gebruiken bij huidproblemen zoals acne. De aanwezigheid van salicylzuur geeft het kruid ook zwak-pijnstillende en ontstekingswerende eigenschappen.

Gebruik:
Algemeen gebruik: 5 – 7 minuten laten trekken, daarna de kruiden verwijderen.
Recepten bij acne: Je kunt voor je huid het beste thee maken van de bloemen en stelen. Voor een optimaal effect wordt toevoeging van heermoes aanbevolen. Mocht je dit nergens kunnen vinden kan het ook gewoon zonder. Gebruik liever zelf gekweekte viooltjes i.p.v. de bloemen bij tuincentra, supermarkten en bouwmarkten.  Zo weet je zeker dat er geen rotzooi aan toegevoegd is.
Ingrediënten:
• 
20 g gedroogde bovengrondse delen driekleurig viooltje (bloemen en stelen)
• 1/2 l water
• Laat de bloemen eerst 2 uur in het water trekken. Breng daarna zacht aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken. Neem van het vuur en laat nog 10 minuten trekken in het hete water. Daarna filteren en de thee is klaar.
• Drink een paar weken lang ongeveer 3 kopjes per dag van deze thee bij een ontstoken of onzuivere huid.
• De stof saponine kan braakneigingen veroorzaken, overdrijf daarom niet met de dosis.

Waarschuwing:
Het gebruik van viooltjes bij koorts of virusinfecties bij jonge kinderen wordt afgeraden om het risico op het syndroom van Reye te vermijden.
Wij wijzen u erop dat u ten allen tijde ZELF verantwoordelijk blijft voor de juiste zorg van uw lichaam (en geest). Gebruik de thee volgens deze gebruiksaanwijzing; ook kruiden kennen een bepaalde uitwerking en daarom moet er zorgvuldig mee omgegaan worden. Deze kruidenthee is geen vervanging van medicijnen. Blijven uw klachten van welke aard dan ook aanhouden ga dan (weer) naar uw huisarts en laat u onderzoeken.

Vuistregel:
Een theelepel voor een kopje
Een eetlepel voor een pot

• Wij raden u aan om theefilters te gebruiken zoals de papieren theezakjes van T-sac: deze garandeert een heldere thee waardoor optimaal drinkgenot (deze theefilters zijn in onze webwinkel verkrijgbaar).

• Kruiden droog, koel, donker en afgesloten bewaren.