Venkel

 5.00

Verpakt per 100 gram

Accessoires niet inbegrepen

• Gratis verzending bij bestellingen vanaf €25,- (Nederland)

• Bestellingen worden binnen 1 à 2 werkdagen verzonden

Packed per 100 grams

Accessories not included

• Free delivery on orders over €25,- (Netherlands only)

Categorie:

Beschrijving

VENKEL
Venkel is een witte bolvormige groentesoort met stengels die sterk naar anijs smaken. Zowel de stengels als de bol zelf zijn eetbaar en worden zowel in gerechten verwerkt en als kruid gebruikt. Deze gezonde groente is multifunctioneel. De venkel werkt als medicijn tegen problemen met de spijsvertering. Venkel kalmeert de binnenkant van de maag en de ingewanden. Om van deze werking van venkel te kunnen profiteren zou je het natuurlijk kunnen eten maar ook kunnen drinken als venkelthee.
Ogen: maar niet alleen de maag heeft baat bij venkel. Ook de ogen hebben profijt bij het eten of drinken van venkel; je zou er scherper door gaan zien. Voor dieren is dit in ieder geval wetenschappelijk bewezen.
Zwanger: voor zwangere vrouwen heeft het eten of drinken van venkel of venkelthee een positieve invloed op het aanmaken van moedermelk en borstweefsel. Dit komt door het in venkel aanwezige hormoon anethol.
Nog een positief puntje aan deze witte bol is de frisse smaak. Dit is ook de reden waarom venkel veel als natuurlijke mondverfrisser wordt gebruikt. Een handje venkelzaad wegkauwen na de maaltijd en alles ruikt weer fris.

Gebruik:
Venkelthee kun je ook makkelijk zelf maken, door venkel in water te koken.
Of een eetlepel venkelzaad 7 minuten laten trekken in water dat net gekookt heeft.

Tip: 
Heeft u venkel als groente gekookt, bewaar dan het kookvocht als thee.

Waarschuwing:
Wij wijzen u erop dat u ten allen tijde ZELF verantwoordelijk blijft voor de juiste zorg van uw lichaam (en geest). Gebruik de thee volgens deze gebruiksaanwijzing; ook kruiden kennen een bepaalde uitwerking en daarom moet er zorgvuldig mee omgegaan worden. Deze kruidenthee is geen vervanging van medicijnen. Blijven uw klachten van welke aard dan ook aanhouden ga dan (weer) naar uw huisarts en laat u onderzoeken.

Vuistregel:
Een theelepel voor een kopje
Een eetlepel voor een pot

• Wij raden u aan om theefilters te gebruiken zoals de papieren theezakjes van T-sac: deze garandeert een heldere thee waardoor optimaal drinkgenot (deze theefilters zijn in onze webwinkel verkrijgbaar).

• Kruiden droog, koel, donker en afgesloten bewaren.