Zoethout

 5.00

Verpakt per 100 gram

• Gratis verzending bij bestellingen vanaf €25,- (Nederland)

• Bestellingen worden binnen 1 à 2 werkdagen verzonden

Packed per 100 grams

• Free delivery on orders over €25,- (Netherlands only)

Categorie:

Beschrijving

ZOETHOUT
Zoethout is in de handel de aanduiding voor korte stukjes van de wortelstok van de Glycyrrhiza glabra. Deze bevat een zoetstof die zo’n 30 tot 50 keer zo sterk is als suiker, maar niet schadelijk is voor de tanden. Zoethout heeft een slijmoplossende werking. Bovendien vermindert het keelpijn, astma en maagproblemen, zoals maagontsteking. Zoethout wordt bij leverziekte gegeven, aangezien het de lever helpt gifstoffen af te breken. Het versterkt het immuunsysteem, is vochtafdrijvend en laxerend en stimuleert de bijnieren. Zoethout geeft de maag rust. Een maagzuuroprisping(dyspepsie) wordt tegengegaan door zoethout. Zoethout werkt erg positief voor mensen die lijden aan het Prikkelbare Darm Syndroom en de ziekte van Crohn. Ook bij mond- en maagzweren werkt zoethout erg positief.

Gebruik:
Als thee een eetlepel zoethout 7-10 minuten laten trekken in een liter water.
Als zoetmiddel als vervanging van suiker en andere zoetstoffen: laat een juslepel zoethout 15-20 minuten trekken in kokend water, af laten koelen en bewaren in de koelkast.
Naar behoefte toevoegen in alles waar men gewend is suiker toe te voegen.

Waarschuwing:
Zoethout niet gebruiken als u last heeft van een hoge bloeddruk!
Wij wijzen u erop dat u ten allen tijde ZELF verantwoordelijk blijft voor de juiste zorg van uw lichaam (en geest). Gebruik de thee volgens deze gebruiksaanwijzing; ook kruiden kennen een bepaalde uitwerking en daarom moet er zorgvuldig mee omgegaan worden. Deze kruidenthee is geen vervanging van medicijnen. Blijven uw klachten van welke aard dan ook aanhouden ga dan (weer) naar uw huisarts en laat u onderzoeken.

Vuistregel:
Een theelepel voor een kopje
Een eetlepel voor een pot

• Wij raden u aan om theefilters te gebruiken zoals de papieren theezakjes van T-sac: deze garandeert een heldere thee waardoor optimaal drinkgenot (deze theefilters zijn in onze webwinkel verkrijgbaar).

• Kruiden droog, koel, donker en afgesloten bewaren.